10.5 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Людмил Хаджисотиров: Наложихме една по-агресивна игра и в двете...

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Людмил Хаджисотиров: Наложихме една по-агресивна игра и в двете фази

Говорихме, че трябва да сме фокусирани, заяви треньорът на Рилски спортист

Крайният резултат изглежда така все едно мачът беше лесен. Беше доста труден от психологическа гледна точка за нас, както и изнервен, защото Берое има класни играчи като индивидуалности. В защита играят със смени, което обърква отборната игра. След като сме играли добре, позволявахме им да се връщат в мача, да се вдига напрежението и нещата отново да стават по-нервни. Хубавото е, че се вадихме постоянно от тези кризи. Наложихме една по-агресивна игра и в двете фази, бях сигурен, че в последната част това ще даде резултат, защото имаме по-дълга ротация. Така и стана, те отбелязаха само 6 точки в заключителната четвърт. Мисля, че там вече се решиха тотално нещата“, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след победата над Берое с 99:71 в първия полуфинал за Купата.

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Рилски на финал за Купата за пети път в историята си

Надявам се, че играчите не са мислили вече за финала по времето на днешния мач. В мен не е имало такава мисъл, но човешката психология е доста интересно и комплексирано нещо, така че е възможно. Ние говорихме, че трябва да сме фокусирани и че имаме само днешния мач, защото докато не свърши той няма гаранция за финал. Радвам, се че ще играем за златото, това е сериозно нещо. Поздравявам Берое, тъй като играе добре със състава, който има и е неприятен съперник в добрия смисъл“, добави наставникът на самоковци.

За първи път, след като сме спечелили Купата на България, не отпадаме на четвъртфиналите в следващото издание. Гарантирам, че ще се подготвим максимално добре на финала, независимо срещу кого ще играем“, завърши Людмил Хаджисотиров.
ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани